Przedmioty prowadzone w Katedrze:



  • Agrobiologia (D, Z)

  • Biologiczne podstawy rolnictwa (D, Z)

  • Biologiczne podstawy ochrony roślin (D, Z)

  • Ekologia i ochrona środowiska (D, Z)

  • Ekologia i ochrona środowiska rolniczego (D, Z)

  • Podstawy produkcji roślinnej, (D, Z)

  • Podstawy produkcji zwierzęcej (D, Z)

  • Podstawy biologiczne w rolnictwie i przetwórstwie spożywczym (D)

  • Technika i metody ochrony roślin (D, Z)

  • Normy prawne w rolnictwie ekologicznym (D, Z)

  • Mikrobiologia ogólna (D, Z)

  • Mikrobiologia żywności (D,Z)

  • Statystyka w doświadczalnictwie rolniczym (D, Z)

  • Sygnalizacja i prognozowanie w ochronie roślin (D, Z)

  • Ochrona roślin ogrodniczych (D, Z)

  • Kompleksowa ochrona roślin rolniczych (D, Z)

  • Praca przejściowa; Pracownia dyplomowa; Seminarium dyplomowe (D, Z)

  • Podstawy produkcji leśnej (D, Z)

  • Technologia rolnictwa integrowanego (D, Z)

  • Agrotechnologia (D, Z)

  • Agromechanika (D, Z)

  • Agrotechniczne i energetyczne aspekty produkcji biomasy ( Z)


    Studia dzienne - D, zaoczne -Z, doktoranckie – DR i podyplomowe - PD
  •