Przedmioty prowadzone w Katedrze:
Agrobiologia (D, Z)
Biologiczne podstawy rolnictwa (D, Z)
Biologiczne podstawy ochrony roślin (D, Z)
Ekologia i ochrona środowiska (D, Z)
Ekologia i ochrona środowiska rolniczego (D, Z)
Podstawy produkcji roślinnej, (D, Z)
Podstawy produkcji zwierzęcej (D, Z)
Podstawy biologiczne w rolnictwie i przetwórstwie spożywczym (D)
Technika i metody ochrony roślin (D, Z)
Normy prawne w rolnictwie ekologicznym (D, Z)
Mikrobiologia ogólna (D, Z)
Mikrobiologia żywności (D,Z)
Statystyka w doświadczalnictwie rolniczym (D, Z)
Sygnalizacja i prognozowanie w ochronie roślin (D, Z)
Ochrona roślin ogrodniczych (D, Z)
Kompleksowa ochrona roślin rolniczych (D, Z)
Praca przejściowa; Pracownia dyplomowa; Seminarium dyplomowe (D, Z)
Podstawy produkcji leśnej (D, Z)
Technologia rolnictwa integrowanego (D, Z)
Agrotechnologia (D, Z)
Agromechanika (D, Z)
Agrotechniczne i energetyczne aspekty produkcji biomasy ( Z)
Studia dzienne - D, zaoczne -Z, doktoranckie – DR i podyplomowe - PD